SETI a teoria inteligentnego projektu - Shostak, Seth (Filozoficzne Aspekty Genezy, 2021)
Zwolennicy teorii inteligentnego projektu często twierdzą, że ich teoria jest analogiczna do programu poszukiwania inteligencji pozaziemskiej (SETI), a co za tym idzie, ma charakter naukowy. Autor wykazuje jednak istotne różnice pomiędzy tymi dwoma przedsięwzięciami.