O nieoczywistości metafor - Piotrowski, Robert (Filozoficzne Aspekty Genezy, 2021)
Recenzja książki: Magdalena Zawisławska Metafora w języku nauki. Na przykładzie nauk przyrodniczych, Wydział Polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2011, s. 253.