Czy teoria inteligentnego projektu może być naukowa w tym samym sensie, co program SETI? - Camp , Robert (Filozoficzne Aspekty Genezy, 2021)
Autor analizuje metodologiczną specyfikę takich dziedzin nauki jak kryminalistyka, kryptografia, archeologia czy program SETI, wskazując, że wbrew twierdzeniom zwolenników teorii inteligentnego projektu, którzy utrzymują, iż stosują analogiczną metodologię, teoria ta istotnie się od nich różni na płaszczyźnie metodologicznej i nie posiada znamion naukowości.