Argumenty na rzecz naturalizmu jako epistemicznego układu odniesienia - Kilian, Krzysztof J. (Filozoficzne Aspekty Genezy, 2021)
Artykuł bada ważniejsze argumenty na rzecz naturalizmu metodologicznego. Analizy te pozwalają uznać tezę, w myśl której nie istnieją dobre powody do uznania naturalizmu metodologicznego za kamień węgielny współczesnej nauki. Ani znane fakty, ani rozumowania nie stanowią nieodpartych racji na rzecz tego naturalizmu.